Violina

Osnovna oblika violine, ki že štiri stoletja ostaja nespremenjena glasbeniku zagotavlja popolno funkcionalnost tega instrumenta. Gre za sopranski godalni instrument, ki v rokah veščega izvajalca razkriva najrazličnejše odtenke človekovega emocionalnega sveta. Violina je instrument velikih razsežnosti, saj v sebi skriva sijajne možnosti za mogočne tonske razsežnosti. Violina je nenadomestljiv instrument v slehernem komornem in simfoničnem orkestru, prav tako pa igra veliko vlogo pri ohranjanju ljudske glasbe.

Z učenjem violine lahko prično najmlajši (od 6. leta dalje), vendar je test stopnje nadarjenosti ključen za uspešno obvladovanje tega zahtevnega instrumenta.

  • Laslo Babinski

    Leta 2001 je diplomiral kot violist na Akademiji Umetnosti v Novem Sadu (Srbija), leta 2005 pa na isti akademiji dokončal magistrski študij in si pridobil naziv magister umetnosti - violist...

    Preberi več...
  • Urša Pogačar

     V Glasbeni šoli v Ljubljani se je začela pri osmih letih učiti violino, po nekaj letih pa še klavir in privatno tudi klasično kitaro. Na Srednji glasbeni in baletni šo...

    Preberi več...

Novica

S poukom začnemo v prvem tednu septembra, enako kot v osnovnih in srednjih šolah RS. Šolski koledar je v celoti usklajen s koledarjem osnovnih in srednjih šole osrednje slovenske regije.

Preberi več...