Prečna flavta

Je pihalni instrument, ki se je razvijal iz preprostih piščali. Skozi tisočletja se je spreminjala, dobivala nova imena in oblike, tako se je iz preproste piščali razvila v sodoben in popularen instrument. Narejena je iz različnih kovin, srebra, zlata ali platine, pri čemer se cene močno razlikujejo. Flavta je zaradi specifičnega tona in izjemnih tehničnih zmogljivosti priljubljen solističen in orkestrski instrument, primeren za tiste, ki so v preteklosti že osvojili nekaj osnov glasbe in glasbene teorije. Mladi blok flavtisti (od 9. leta dalje) se pogosto odločijo izobraževanje nadaljevati s prečno flavto in tako razširiti svojo glasbeno ustvarjalnost. 

  • Anja K. A.

    Se z glasbo ukvarja vse od petega leta starosti. Na Glasbeni šoli Vodnikove domačije, že deveto leto, poučuje kljunasto in prečno flavto. S svojimi učenci ustvarja prijateljski odnos, k...

    Preberi več...

Novica

S poukom začnemo v prvem tednu septembra, enako kot v osnovnih in srednjih šolah RS. Šolski koledar je v celoti usklajen s koledarjem osnovnih in srednjih šole osrednje slovenske regije.

Preberi več...