Tanja Zalokar

Tanja se je kot najstnica na prvi pogled zaljubila v zvok citer na nekem koncertu, kjer je izvabljal prelepe melodije iz inštrumenta legendarni citrar Miha Dovžan. Ker je bilo takrat težko najti citre za nakup, še težje pa učitelja za poučevanje, je kar nekaj časa ostalo le pri želji.

Pobližje se je s citrami spoznala prav na Vodnikovi domačiji v Ljubljani, pri pokojnem g. Radu Kokalju.
Sedaj že več kot 20 let poučuje citre na Glasbeni šoli Vodnikova domačija, kjer uživa pri delu z mladimi in manj mladimi učenci, ki si želijo tudi sami zaigrati na ta milo zveneči inštrument. Starostne omejitve za učenje ni – najstarejša učenka je imela kar častitljivih 84 let.

Poleg poučevanja uživa ob nastopih na različnih prireditvah in obletnicah, sodeluje z več pevskimi skupinami, kot so pevska skupina Klasek iz Izlak, ljudske pevke Vesele Ribn'čanke iz Ribnice, občasno spremlja s citrami tudi ljudske pevce Fante z vasi iz Škocjana in različne soliste.

S citrami in petjem so prevandrali Slovenijo po dolgem in počez, ter obiskali več folklornih in pevskih festivalov širom Evrope; v Nemčiji, na Portugalskem, Finskem, Švedskem, bili smo tudi na Poljskem, v Makedoniji in Albaniji.

Pravi, da je z glasbo zmeraj in povsod pestro in veselo.

Poučuje