Vsi mentorji

Na glasbeni šoli nudimo spoznavanje glasbe vsem starostnim skupinam. Pri nas so dobrodošli tako najmlajši, mladostniki, kot tudi starejši, pouk pa prilagodimo individualnim željam in sposobnostim.

Otroci

Prav s tem namenom smo predani individualnemu pouku ali pouku v dvoje, kjer je program prilagojen željam in sposobnostim posameznika.
Na glasbeni šoli Vodnikove domačije so dobrodošli tudi najmlajši, tisti, ki si želijo sproščenega kakovostnega pouka. Zaposleni na GŠVD v učenje najmlajših vlagamo veliko truda, saj se zavedamo, da je pravi pristop k poučevanju ključen pri vzgoji bodočih glasbenikov. Naš cilj ni le poučevanje inštrumentov in glasbene teorije, želimo si predvsem v otrocih vzbuditi ljubezen do glasbe in pristen odnos z njo.

Mladostniki

Veliko mladih se odloča za igranje inštrumenta, vendar so za vpis na državne glasbene šole prestari. Tu na Glasbeni šoli Vodnikove domačije, se igranja lahko učijo prav vsi. Mladi sledijo trendom, in tem sledimo tudi mi.

V ekipi mentorjev Glasbene šole Vodnikove domačije je veliko mladih, takih, ki vedo kako pristopiti k mladini ter kako pouk oblikovati in prilagoditi željam učenca in glasbenim trendom, ki se hitro spreminjajo. Pouk tako ni zgolj 45 minutno učenje inštrumenta in glasbene teorije, temveč je individualno prilagojen željam mladih. Mentorji GŠVD so dobro seznanjeni s popularno glasbo in jo s strokovnostjo in mladostniško sproščenostjo prenašajo na glasbenike mlajših generacij.

Odrasli in seniorji

Za učenje glasbe ni nikoli prepozno. Edini pogoj je ljubezen do glasbe in želja po učenju. Prav nobenih omejitev ni pri izbiri inštrumenta, najbolj važna je vztrajnost in natančnost, ter seveda redno vadenje.

Poleg velike izbire inštrumentov, mentorji na GŠVD omogočajo pouk, ki je prilagojen željam posameznika in njegovemu glasbenemu okusu.

Tradicija poučevanja odraslih je na Glasbeni šoli Vodnikove domačije močno ukoreninjena. Poleg učenja inštrumenta, predvsem zaradi individualne narave pouka, glasbeni pedagogi ustvarjajo prijateljske odnose in popolno glasbeno doživetje.

Koncerti in gostovanja

Poleg rednega pouka na Glasbeni šoli Vodnikove domačije, potekajo tudi nastopi. Slednji so namenjeni prav vsem učencem, tistim najmlajšim in tudi odraslim. Koncerti potekajo v dvorani Vodnikove domačije, z veseljem pa se odzovemo tudi vabilu za gostovanje v sklopu drugih prireditev.

Vsako šolsko glasbeno leto na GŠVD zaokrožimo s slavnostnimi zaključnimi koncerti, kjer učenci dobijo diplomo za uspešno opravljeno leto. Nastopanje je edinstveno doživetje, ki krepi človekovo samozavest in glasbeniku nudi potrditev njegovega dela pred publiko. Koncerti so interne narave in so namenjeni učencem GŠVD.

Če želite nas lahko obiščete in si rezervirate termin za osebni posvet in morebiten obisk pouka pri izbranem inštrumentu.