Anja Knežević

Se z glasbo ukvarja vse od petega leta starosti. Svojo glasbeno pot je začela z igranjem sopranske kljunaste flavte, nadaljevala z igranjem prečne flavte in klavirja ter uspešno zaključila nižjo glasbeno šolo pri prof. Nataši Hladnik. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na srednji glasbeni šoli v Celju v razredu prof. Matjaža Debeljaka.

S svojimi učenci ustvarja prijateljski odnos, ki temelji na zaupanju in ljubezni do glasbe. Tistim najbolj vztrajnim z veseljem omogoča opravljanje letnih izpitov na državnih glasbenih šolah in jih na tej poti tudi vztrajno in vzpodbudno spremlja. Poleg klasičnega repertoarja se z učenci poglablja v moderno glasbo, poučuje tehnike, ki presegajo klasično izraznost in odstirajo številne možnosti glasbenega izražanja. Verjame, da je izobraževanje ključnega pomena, zato veliko pozornosti usmerja v izpopolnjevanje svojega znanja, ter se z velikim veseljem udeležuje strokovnih seminarjev doma in po svetu.

Pravi, da jo delo, ki ga opravlja, veseli in izpolnjuje in je pravzaprav del njene biti, saj jo glasba že vse življenje obkroža in navdihuje. Od tu črpa navdih in znanje, pri čemer gre predvsem za vrlino potrpežljivosti, vztrajnosti in natančnosti.

Poleg rednega pedagoškega dela v sodelovanju s priznanimi glasbenimi imeni organizira delavnice, strokovne seminarje ter poletne šole.